پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 113097
آشنايي با 5 پهپاد ناشناخته / عکس
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 750

به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از مشرق: پرنده هاي بدون سرنشين (UAV) امروزه به بخشي ثابت در بسياري از ارتش هاي جهان بدل شدند. اگر تا چند سال قبل تنها چند کشور صنعتي و ثروتمند به عنوان کاربران اصلي اين وسايل پرنده به شمار مي رفتند اما امروزه بسياري ديگر از کشورها در 5 قاره جهان به طراحي و توليد پهپادها مشغول هستند.

ماموريتهايي از جمله شناسايي، رله ارتباطات مخابراتي و حمله به اهداف سطحي از جمله ماموريتهايي هستند که پهپادها امروزه به عهده دارند. بسياري از علاقمندان به اين حوزه با پرنده هاي بي سرنشين غربي مثل پرديتور و يا گلوبال هاوک آشنا هستند اما تعداد قابل توجهي از کاربران نيز نمي دانند که کشورهاي در حال توسعه نيز با کمک صنايع بومي و داخلي خود موفق به توليد پهپاد شده اند که برخي از پهپادهاي ناشناخته در فضاي رسانه اي در زير معرفي مي شوند.

Yarara؛ مار زنگي آرژانتين

پروژه پهپاد " Yarara " به معناي "مار زنگي" اولين پروژه بومي مربوط به طراحي و ساخت پهپاد در آمريکاي لاتين به حساب مي آيد که توسط شرکت خصوصي " Nostromo Defensa " در کشور آرژانتين به ثمر رسيده است. اين پهپاد به صورت اختصاصي براي ماموريتهاي شناسايي، عکس برداري و هدف يابي توسعه يافته است.

اين پهپاد مي تواند به صورت زنده تصاويري زنده به صورت طبيعي و يا فروسرخ را از ميدان نبرد دريافت کرده و به ايستگاه کنترل زميني ارسال کند. اين توانايي به فرماندهان اين امکان را مي دهد که به صورت زنده در جريان پيشرفت عمليات رزمي با جزيياتي کامل در کمترين زمان ممکن قرار بگيرند.

اين پهپاد مي تواند يک محموله 5 کيلوگرمي را حمل کند که عمدتا شامل دوربين هاي الکترواپتيک و فروسرخ است. در بحث پيشرانه اين پهپاد آرژانتيني از يک موتور وانکل با توان 5.9 کيلو وات بهره مي برد که به پهپاد اجازه مي دهد با سرعت بيشينه 147 کيلومتر بر ساعت پرواز کند.


سامانه موتور، پره ها و باک سوخت در بالاي بدنه اين پرنده واقع شده است. اين پرنده مي تواند به مدت 6 ساعت در ارتفاع 3 کيلومتري از سطح زمين و در فاصله 50 کيلومتري از ايستگاه کنترل خود به عمليات بپردازد. اين پهپاد از سامانه ارابه فرود غير جمع شونده بهره برده و مي تواند در باندهاي پروازي ناآماده نيز فرود آمده و يا به پرواز درآيد.

در حال حاضر نيروي هوايي آرژانتين به عنوان کاربر اين پرنده شناخته مي شود و در همين حال آرژانتيني ها اميد زيادي به بازار صادرات براي اين پرنده بدون سرنشين دارند.

"عقاب اوج گيرنده" چين

پرنده بدون سرنشين چيني "عقاب اوج گيرنده" يکي از جديدترين محصولات شرکت چيني " GAIC " است که در حال حاضر در مراحل اوليه توسعه قرار داشته و تنها يک نمونه از آن توليد شده است. در اولين نگاه بسياري از علاقمندان اين حوزه متوجه شباهت عجيب اين پرنده بي سرنشين چيني به پهپاد آمريکايي "گلوبال هاوک" مي شوند.

تا به امروز اطلاعات زيادي در مورد اين پرنده بي سرنشين منتشر نشده است اما به نظر مي رسد که اين پهپاد از گونه پرنده هاي بي سرنشين با ارتفاع پروازي و مداوت بالا به حساب مي آيد. در حال حاضر منابع مختلف دفاعي معتقد هستند که اين پهپاد چيني از موتور جت بومي مدل " WP-13 " بهره مي برد. اين پهپاد مي تواند با سرعتي در حدود 750 کيلومتر در ساعت در ارتفاع 18 کيلومتري از سطح زمين و تا مسافت 5600 کيلومتري پرواز کند.


با توجه به اين مشخصات به نظر مي رسد که مسئولين چيني در نظر دارند تا از اين پهپاد در اموري مثل شناسايي دوربرد، خصوصا در بحث شناسايي و هدف گيري ناوگان دريايي آمريکا در آبهاي آزاد بهره ببرند. بر اساس تعدادي از عکسهاي منتشره از اين پهپاد دو نقطه براي حمل محموله هاي خارجي در زير اين پهپاد نصب شده است که به احتمال زياد براي حمل محموله تسليحاتي به کار مي رود.

بر اساس نظرات کارشناسان اين پرنده به مانند گلوبال هاوک آمريکايي محموله مخصوص عمليات شناسايي خود را در درون بدنه حمل خواهد کرد. مسئله اي که بيش از هر چيز مقامات آمريکايي را در مورد اين پهپاد نگران کرده است اين مسئله است که با کمک اين پرنده بدون سرنشين درصد خطاي موشکهاي بالستيک و کروز چيني خصوصا موشک بالستيک ضد کشتي DF-21 کاهش شديدي پيدا خواهند کرد.

"باز شکاري" مکزيک

کشور مکزيک در آمريکاي مرکزي سالهاي زيادي است که با مشکلات امنيتي فراواني مثل بحث مهاجرت غير قانوني به آمريکا، قاچاق مواد و مخدر و اسلحه و حضور باندهاي سازمان يافته جنايت کار در کشور خود رو به رو بوده است. يکي از اقدامات دولت مکزيک براي کنترل اين وضعيت بحث استفاده از پرنده هاي بي سرنشين است. پهپاد " Gavil?n " به معناي "باز شکاري" ساخت شرکت " Hydra Technologies " در مکزيک است.


اين پهپاد در زمره پرنده هاي سبک بدون سرنشين با قابليت پرتاب با دست قرار دارد. وزن 5 کيلوگرمي اين پهپاد اين قابليت را به آن مي دهد و کمک مي کند که از آن در اکثر شرايط جغرافيايي استفاده کرد. اين پهپاد از يک موتور الکترونيکي با توان 50 وات بهره مي برد که مي تواند با کمک آن به مدت 90 دقيقه و با سرعتي در حدود 64 کيلومتر بر ساعت پرواز کند.

اين پهپاد مي تواند مسافتي در حدود 12 کيلومتر را طي کند و به وسيله محموله شناسايي همراه خود تصاويري زنده به صورت عادي و يا به حالت تصاوير حرارتي را ارسال کند. براي سبک کردن بدنه اين پرنده بدون سرنشين از مواد پيشرفته اي همچون کامپوزيت، تيتانيوم و فيبر کربني بهره گرفته شده است که در عين حالي که وزن اين پرنده را کاهش مي دهد بدنه مستحکمي را براي آن فراهم مي کند.

Bateleur آفريقاي جنوبي

پهپاد " Bateleur " توسط شرکت دفاعي " Denel Dynamics " در آفريقاي جنوبي طراحي و ساخته شده و در حال حاضر به عنوان يکي از جديدترين برنامه هاي پهپادي در اين کشور در مرحله توسعه قرار دارد. اين پهپاد در دسته پرنده هاي بدون سرنشين با توانايي پرواز در ارتفاع ميانه و مداومت پروازي بالا به حساب مي آيد.

اين پهپاد مي تواند در نقش هاي فراواني مثل: شناسايي کلي، رله ارتباطات، هدف گيري اهداف سطحي با کمک اشعه ليزر، کمک به عمليات جستجو و نجات و همچنين شناسايي دريايي به کار رود. اين پرنده بدون خلبان مي تواند به سامانه هاي بسيار متنوعي مثل انواع دوربين هاي عادي، فرو سرخ و حرارتي، رادار روزنه مصنوعي و همچنين سامانه جمع آوري اطلاعات و حسگرهاي الکترونيکي " ELINT " مجهز شود.


از توانايي هاي جالب اين پهپاد آفريقايي بحث توانايي کشف قبضه هاي توپ و موشک انداز در ميدان نبرد است که به فرماندهان کمک مي کند هر چه سريعتر براي نابودي اين تهديدات وارد عمل شوند. اين پهپاد از يک موتور 4 سيلندر مدل " EA-82T " و يا يک موتور مدل " Rotax 914 " بهره خواهد برد. هر کدام از اين دو موتور پيستوني تواني در حدود 84.5 کيلووات را براي اين پرنده فراهم مي کنند که با کمک آن " Bateleur " مي تواند با سرعت بيشينه 250 کيلومتر بر ساعت پرواز کند.

در حالت گشت در يک مکان اين پهپاد معمولا با سرعت 120 کيلومتر بر ساعت پرواز مي کند. ماندگاري اين هواپيما در هوا در حدود 18 تا 24 ساعت بوده و مي تواند به صورت مستقيم مسافتي در حدود 3500 کيلومتر را طي کند. در حال حاضر اين پهپاد در حال گذراندن برنامه هاي توسعه اي خود بوده و قرار است در آينده نزديک به نيروهاي مسلح آفريقاي جنوبي تحويل شود. " Bateleur " نام عقابي است که در قاره آمريکا زندگي مي کند.

 شاهين اردني

اما به عنوان آخرين پرنده بدون سرنشين در اين مقاله به سراغ کشور اردن مي رويم. شايد براي بسياري از شما عجيب باشد اما ظاهر اين کشور عربي نيز به جمع سازندگان پهپاد در جهان پيوسته است. پهپاد " شاهين اردني " نتيجه تلاش هاي دولت اين کشور براي طراحي و ساخت يک پهپاد شناسايي سبک با توان بومي در داخل اردن است.

صنايع هوافضاي اين کشور به عنوان سازنده اين پهپاد يک نمونه سبک را براي ساخت انتخاب کرده است. اين پرنده با وزني در حدود 40 کيلوگرم و با موتوري با حجم 200 سي سي طراحي شده است. " شاهين اردني " مي تواند محموله اي به وزن 6 کيلوگرم را با خود حمل کند که شامل دوربين و حسگرهاي مراقبتي معمولي، فروسرخ و حرارتي مي باشد. اين پهپاد توان ارسال زنده تصاوير به ايستگاه زميني خود را نيز دارد.


سرعت بيشينه  اين پهپاد 110 کيلومتر بر ساعت بوده و بر فراز نقطه هدف مي تواند با سرعتي در حدود 80 کيلومتر بر ساعت پرواز کند. برد پروازي " شاهين اردني " در حدود 450 کيلومتر است. موتور پيستوني اين پهپاد از بنزين معمولي براي پرواز استفاده کرده و مي تواند تا 14 کيلوگرم بنزين را با خود حمل کند. در حال حاضر 3 فروند از اين پهپاد توليد شده در سال 2012 ميلادي به نيروهاي مسلح اردن تحويل داده شده است. قرار است که در ادامه تعداد بيشتري از اين پهپاد ساخته شود.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html